понеділок, 29 вересня 2014 р.

Нагороджено переможців огляду-конкурсу на кращий стан фізичного виховання

Напередодні Всеукраїнського дня дошкілля Комітет з фізичного виховання та спорту МОН України оголосив підсумки огляду-конкурсу на кращий стан фізичного виховання в навчальних закладах системи освіти. Таким чином, з цієї урочистої нагоди освітянським Спорткомітетом вручені грамоти найкращим.
Зі словами вітання до учасників заходу звернувся перший заступник голови Комітету з фізичної культури та спорту МОН України Володимир Авраменко: «У цей день колектив Комітету з фізичного виховання та спорту вклоняється та вітає наших вихователів і педагогів, які щодня виховують та навчають наших діток! Це дуже цікавий, але дуже тяжкий труд. Діти — наше майбутнє, майбутнє нашої сильної та міцної держави. Саме у дошкільних закладах формується характер, фізичний та психологічний стан малечі. Тому розвиток і стан як і самого дошкільного закладу, так і колективу відіграє значну роль у рівні освіченості і розвинення наших дітлахів. Таким чином, сьогодні з превеликим задоволенням хочу вручити почесні грамоти та знакові подарунки представникам закладів, які перемогли у Всеукраїнському огляді-конкурсі на кращий стан фізичного виховання».
Після теплого вітання Володимир Андрійович вручив переможцям конкурсу грамоти, а також призи, які були надані асоціацією «Спортивної індустрії України».
Всього на Всеукраїнський огляд-конкурс на кращий стан фізичного виховання було представлено 47 робіт від дошкільних навчальних закладів України.
Список переможців ІІІ (заключного) туру Всеукраїнського огляду-конкурсу на кращий стан фізичного виховання в дошкільних навчальних закладах за 2013-2014 навчальний рік:
Кращі міські дошкільні навчальні заклади:
І місце — дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) комбінованого типу № 5 «Капітошка» м. Буча Київської області. Керівник дошкільного навчального закладу — Ященко Алла Володимирівна; інструктор з фізичного виховання — Рожик Юлія Валентинівна.
ІІ місце — дошкільний навчальний заклад № 9 «Барвистий віночок» м. Кам’янець-Подільський Хмельницької області. Керівник дошкільного навчального закладу — Стасюк Оксана Станіславівна; інструктор з фізичного виховання — Терефера Лілія Михайлівна.
ІІІ місце — дошкільний навчальний заклад № 41 «Центр розвитку дитини» м. Чернівці. Керівник дошкільного навчального закладу — Колесник Лариса Анатоліївна; інструктори з фізичного виховання — Кушнірюк Любов Михайлівна, Яценко Катерина Вікторівна.
Кращі сільські дошкільні навчальні заклади:
І місце — дошкільний навчальний заклад «Центр розвитку дитини «Берізка» с. Великі Бубни Роменського району, Сумської області. Керівник дошкільного навчального закладу — Корнух Тетяна Миколаївна; інструктор з фізичного виховання — Кандиба Олександр Анатолійович.
ІІ місце — дошкільний навчальний заклад «Колосок» с. Засулля Лубенського району Полтавської області. Керівник дошкільного навчального закладу — Погребняк Любов Григорівна; інструктор-методист з фізичного виховання — Кілочик Наталія Валентинівна.
ІІІ місце — дошкільний навчальний заклад загального типу «Сонячний теремок» смт. Озерне Житомирського району Житомирської області. Керівник дошкільного навчального закладу — Соколовська Ірина Броніславівна; інструктори з фізичного виховання (вихователь) — Щукіна Тетяна Анатоліївна, Ткачук Наталія Вікторівна.
ІІІ місце — дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) «Золотий півник» с. Ленінка Березанського району Миколаївської області. Керівник дошкільного навчального закладу — Антощенко Надія Володимирівна; інструктор з фізичного виховання — Радіонова Олена Ананіївна.
Кращі дошкільні навчальні заклади компенсуючого типу:
І місце — дошкільний навчальний заклад № 205 компенсуючого типу для дітей з вадами опорно-рухового апарату м. Києва. Керівник дошкільного навчального закладу — Герасимчук Ніна Іванівна; інструктори з фізичного виховання — Зброжек Олена Леонідівна, Шиян Вікторія Іванівна, Ратник Анжела Володимирівна, Кравченко Володимир Леонідович.
ІІ місце — спеціальний дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) № 20 «Посмішка» м. Суми. Керівник дошкільного навчального закладу — Дремлюга Валентина Луківна; інструктори з фізичного виховання — Стегній Яна Олексіївна, Темрякова Вікторія Миколаївна.
ІІІ місце — дошкільний навчальний заклад ясла-садок компенсуючого типу (санаторний для ослаблених та частохворіючих) № 43 м. Рівне. Керівник дошкільного навчального закладу — Мамчук Євгенія Василівна; інструктор з фізичного виховання — Мельник Людмила Василівна.

Комітет з фізичного виховання та спорту

пʼятницю, 26 вересня 2014 р.

Міністерство освіти і науки України запрошує учнів та студентів навчальних закладів долучитися до патріотичної ініціативи « Всеукраїнська хвиля доброти»!

Люди, будьте взаємно красивими!

Ліна Костенко
Патріотизм – одне з найбільш глибоких людських почуттів. Він проявляється у відданості і любові до Батьківщини, до свого народу, його традицій.
Сьогодні ми єднаємо не тільки Схід і Захід, Північ і Південь. Щоб стати сильнішими, ми маємо об’єднати різні покоління.
Кожна людина прагне поваги та любові. Добра усмішка, щире спілкування, ввічливе ставлення до людей поважного віку сьогодні стають цілющим джерелом людяності для кожного з нас. А досвід старшого покоління, їх мудрість, розсудливість і зваженість зроблять нас сильнішими.
1 жовтня світ відзначає Міжнародний день людей похилого віку. Будьмо чуйними один до одного!
В цей день ви  юні і сильні, озирніться навколо, подивіться, хто поряд, огорніть їх заслуженою добротою.  Вони – досвідчені і мудрі. Ви – молоді і драйвові. Але всі ми – частина української нації, мужньої та красивої. 
Отже, з 1 жовтня закликаємо Всіх  приєднатися до «Всеукраїнської хвилі доброти».  Почніть із себе:
поступіться місцем у транспорті,
піднесіть сумку, допоможіть придбати ліки, продукти, сплатити за комунальні послуги,
подбайте про затишок в оселі сусіда старшого покоління,
скажіть їм тепле слово: і не забувайте це робити щодня!
Долучайте до Всеукраїнської Хвилі доброти свої друзів і знайомих!
До ініціативи вже приєдналася дитяча рада Київського Палацу дітей та юнацтва.
Нехай хвиля доброти торкнеться душі кожного з нас! Тільки великі нації здатні на велике добро! Створюємо нашу величну Україну разом!

четвер, 25 вересня 2014 р.

Заняття з надання медичної допомоги

Навиками надавати першу допомогу може оволодіти будь-хто, незалежно від професії. А від своєчасно наданої правильної першої медичної допомоги залежить не лише успіх подальшого лікування, а інколи і життя людини. Україна перебуває в стані війни. Вчасно надана медична допомога – це врятоване життя людини.  Упродовж останніх тижнів для жителів нашої країни стало   вкрай необхідним проходження курсів з надання медичної допомоги.  
У рамках роботи курсів підвищення кваліфікації педагогів-організаторів в Інституті післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області було проведено навчальне заняття з надання медичної допомоги «Медичне забезпечення бою», яке провів учитель  предмета «Захист Вітчизни» гімназії №6 управління освіти Чернівецької міської ради Валерій Мазуренко. На занятті курсанти ознайомилися з порядком надання допомоги, правилами поводження з раною, вчилися накладати бинтові пов’язки, виготовляти та користуватися санітарними лямками, ознайомилися з вмістом індивідуальної аптечки та практикували внутрішньом’язове введення знеболюючих тощо.
Головною метою навчання  було опанувати навиками    надання першої медичної допомоги пораненому, самодопомоги та взаємодопомоги безпосередньо при бойовому зіткненні.

Є елементарні речі,  котрі справді рятують життя, хоча є нескладними у виконанні. І якщо такі вміння знадобляться лише раз у житті, цього достатньо, щоб їх опанувати.










неділю, 21 вересня 2014 р.

28 вересня 2014 р.- ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ СЕРЦЯ

Всесвітній день серця проводиться за ініціативою Всесвітньої федерації серця за підтримки Всесвітньої Організації Охорони Здоров’я з 2000 року. Ця подія щорічного характеру, яка відзначається в останню неділю вересня. Метою цього міжнародного дня є підвищення обізнаності населення про хвороби серця, правильний спосіб життя для їх попередження і пропаганда профілактичних заходів для зменшення смертності від хвороб серця. Серцево-судинні захворювання є однією з провідних причин смерті у світі. Метою проведення в цей день заходів є необхідність максимального залучення уваги людей до свого здоров’я, формування розуміння того, що на виникнення і перебіг хвороби можна і потрібно активно впливати. Основні фактори ризику розвитку серцево-судинних захворювань - це артеріальні гіпертензії, підвищений рівень загального холестерину крові та його фракцій, надмірна вага, гіподинамії, тютюнопаління і стреси.

Профілактика серцево-судинних захворювань https://drive.google.com/file/d/0B4lAESKBPOl2RnVjeGJPeE5ncnc/edit?usp=sharing


Пропонуємо навчальним закладам області провести акцію серед педагогів і учнів (студлентів) області "Перевір свій тиск". Відповідальні: медичні працівники шкіл, класні керівники та педагоги-організатори. Також можна підготувати стіннівки, листівки про серцево-судинні захворювання, їх причини, наслідки та шляхи профілактики; провести фізкультурно-оздоровчі заходи тощо.


Пропонуємо Вашій увазі  конспект тренінгу "Обери шлях до здорового серця" з досвіду роботи  педагога-організатора, вчителя основ здоров’я Чернівецького НВК «Любисток» Баранник Лілії Василівни.