понеділок, 20 жовтня 2014 р.

Конкурс тематичних фотографій «Маємо право!» ( активно до 20 листопада 2014 року )

Конкурс тематичних фотографій “Маємо право!” проводиться Благодійним Фондом «Здоров’я жінки і планування сім’ї» в рамках проекту «Покращення доступу підлітків до інформації та знань з репродуктивного здоров’я та прав» на підтримку Державної програми «Репродуктивне здоров‘я нації на період до 2015 року».

Мета конкурсу:
- сприяти реалізації репродуктивних прав підлітків в Україні.
- визначити очікування щодо підтримки, якої підлітки потребують для свого повноцінного та всебічного розвитку, в т.ч. у формуванні відповідального ставлення до збереження репродуктивного здоров`я.
- cтимулювати творче самовираження учасників конкурсу.
До участі у конкурсі запрошуються українські підлітки та молодь 14-18 років.
Технічні вимоги до робіт:
Фотографія, що подається на конкурс, має бути у електронному вигляді та мати роздільну здатність не менше 1280 пікселів по довгій стороні.
Заявка, що додається до конкурсної фотографії, повинна включати наступу інформацію:
- Назва роботи.
- Коментарі до роботи (не більш 300 слів), в т.ч. зазначення місця де вона була зроблена.
- Прізвище та ім’я автора чи авторки.
- Місто / організація.
- Контактний телефон / e-mail.
Під час підготовки до конкурсу, учасники та учасниці можуть скористатися тематичними інформаційними ресурсами:
• www.sexualeducation.org.ua
• www.reprohealth.info
• www.teenslive.info/uk
• www.planA.org.ua
Фотографії для конкурсу приймаються до 24.00 20 листопада 2014 року
На фотоконкурс не приймаються роботи, які містять зображення насильства, дискримінації, сексизму.
Порядок проведення конкурсу
- Конкурс триває з 20 жовтня до 20 листопада 2014 року.
- Розгляд поданих на конкурс робіт здійснюється Конкурсною комісією.
- Конкурсні роботи приймаються до 20 листопада 2014 року за електронною адресою slobodian@rhr.org.ua з поміткою «Конкурс».
- З 20 листопада 2014 року усі надіслані роботи будуть розміщені у соціальних мережах Вконтакті – група «Маємо право!» та Facebook – група «Маємо право!».
- Підведення підсумків – до 30 листопада 2014 року.
- Оголошення результатів – 1 грудня 2014 року
Оцінка конкурсних робіт.
Переможців конкурсу буде визначати Конкурсна комісія, до складу якої запрошено експертів, що займаються питаннями репродуктивного здоров’я та репродуктивних прав підлітків та молоді.
Представлені на конкурс роботи будуть оцінюватися за наступними критеріями:
- відповідність тематиці;
- унікальність, креативність фотографії;
– естетичні якості роботи;
– оригінальність ідеї.
Переможців конкурсу буде відзначено дипломами та цінними призами.
Авторство та використання конкурсних фотографій
Кращі конкурсні роботи буде використано для інформаційно-просвітницької діяльності Благодійного фонду «Здоров’я жінки і планування сім’ї» із зазначенням імен авторів, без виплати авторської винагороди за представлені роботи.
За додатковою інформацією просимо звертатися до організаторів конкурсу: БФ «Здоров’я жінки і планування сім’ї», тел. (044) 596 50 99 або (066) 713 03 11, e-mail: slobodian@rhr.org.ua, контактна особа - Слободян Тетяна.

вівторок, 14 жовтня 2014 р.

Підсумки ІІ етапу дослідно-експериментальної роботи

Відповідно до програми дослідно-експериментальної роботи «Формування здоров`язбережувальної компетентності дітей дошкільного та молодшого шкільного віку» 9 жовтня 2014 року відбувся семінар-практикум за підсумками ІІ (діагностико-концептуального) етапу на базі ДНЗ №41 «Центр розвитку дитини» м. Чернівці. В заході взяли участь Ірина Миколаївна Шепенюк, викладач кафедри методики викладання природничо-математичних дисциплін ІППОЧО, науковий керівник ДЕР, Лариса Володимирівна Гулик, директор Буковинського інституту екології людини, та представники навчальних закладів, що беруть, участь у експерименті. Лариса Анатоліївна Колесник, завідувач ДНЗ №41, ознайомила присутніх із підсумками роботи колективу навчального закладу за минулий навчальний рік, серед яких – перемога у чисельних конкурсах, зокрема – ІІІ місце у Всеукраїнському конкурсі-огляді на кращий стан фізичного виховання в навчальних закладах системи освіти України. Наталія Георгіївна Відман, вихователь-методист ДНЗ, прозвітувала про підсумки ІІ етапу дослідно-експериментальної роботи, зокрема у дошкільному навчальному закладі була проведена така робота:
·        діагностика педагогічного колективу, батьків з питань здоров`язбережувальної компетентності та узагальнення   результатів:
·        аналіз стану здоров’я вихованців;
·        теоретико – практичний семінар «Школа здорової дитини» для вихователів закладу;
·        зимові Олімпійські ігри  для дітей старших та середніх садових груп
·        флешмоб – ранкова гімнастика «Зростаємо дужими» за участі вихованців, батьків та педагогів закладу;https://drive.google.com/file/d/0B4lAESKBPOl2OWEzWUE1X1BReHc/view?usp=sharing
·        методичне об’єднання   «Удосконалення роботи по впровадженню у навчально - виховний процес новітніх методик, профілактики дитячих захворювань, здоров’язбережувальних технологій та соціально – оздоровчих проектів» для  вихователів старших садових  груп; 
·        секційне засідання науково-практичної конференції «Сучасні п’ятирічні діти. Збереження фізичного і психічного здоров’я»;
·        презентація досвіду  фізкультурно-оздоровчої роботи керівникам   та вихователям-методистам  області;
·        сюжетне заняття, заняття на фітбол-м'ячах та плавання для інструкторів з фізкультури області;
·        узагальнено досвід роботи «Організація фізкультурно-оздоровчої роботи в ДНЗ»;
·        відеоролик фестивалю театралізованого мистецтва,  виборов перше місце в області, ДНЗ став лауреатом Всеукраїнського фестивалю театрального мистецтва;
·        перемога на Всеукраїнському огляді-конкурсі на кращий стан фізичного виховання  в навчальних закладах системи освіти України. https://drive.google.com/file/d/0B4lAESKBPOl2NVZvQjBWbGs2TW8/view?usp=sharing
Про результати діагностування педагогічного колективу, батьків вихованців ДНЗ № 41 присутнім доповіла соціальний педагог Н.В. Вандишева. Старша  медична сестра  С.В.Шендра проаналізувала стан здоров’я вихованців ДНЗ №41.» та окреслила основні проблеми, що потребують вирішення. З результатами ендоекологічного обстеження присутніх ознайомила директор Буковинського інституту екології людини Л. В. Гулик. Педагоги навчального закладу провели майстер-класи для присутніх:
-         використання здоров'язберігаючих технологій у роботі з дітьми логопатами (вправи з кільцями Су-Джок) – вчитель-логопед О.Я.Грежук;
-         дихальна гімнастика – інструктор з фізкультури Л.М. Кушнірюк;
-         вплив музики на організм людини – музичний керівник Т.Я.Гавриш.
Шепенюк І.М., виступаючи перед присутніми, зазначила, що дослідно-експериментальна робота є однією із необхідних умов професійного розвитку педагога, оскільки потребує постійного набуття нових вмінь, знань та навичок.

Учасники семінару обмінялися своїми думками та враженнями і прийняли рекомендації щодо подальшого проведення ІІІ етапу дослідно-експериментальної роботи.





16 жовтня 2014 року в Неполоковецькому ДНЗ Кіцманського району відбувся семінар за підсумками ІІ етапу досліно-експериментальної роботи. Участь в роботі семінару взяли В заході взяли участь Ірина Миколаївна Шепенюк, викладач кафедри методики викладання природничо-математичних дисциплін ІППОЧО, науковий керівник ДЕР, Валентина Іванівна Твердохліб, методист РМК відділу освіти Кіцманської РДА та представники навчальних закладів, що беруть, участь у експерименті.. В ході заходу вихователіями ДНЗ Нагнійчук Л. Г., Узбашовою О. М., Боднар Л. М. були проведені відкриті заняття з елементами здоров`язбережувальних технологій: Лариса Ярославіна Ілащук,  завідувач ДНЗ ознайомила присутніх із підсумками роботи колективу навчального закладу за минулий навчальний рік та представила модель навчального закладу як школи сприяння здоров`ю. Світлана Володимирівна Тарновецька представила до уваги присутніх результати діагностування педагогічного коолективу та батьків вихованців. Шепенюк І.М. у своєму виступі зауважила, що для реалізації програми дослідно-експериментальної роботи необхідні певні матеріально-технічні умови та організаційно-кадрове забезпечення. Тому адміністрації ДНЗ необхідно звертатись до районного відділу освіти з проханнями про сприяння проведенню ДЕР. Твердохліб В. І. зазначила, що Неполоковецький ДНЗ є найкращим дошкільним навчальним закладом в Кіцмансаькому районі у сфері організації фізкультурно-оздоровчої роботи.
Учасники семінару обмінялися своїми думками та враженнями і прийняли рекомендації щодо подальшого проведення ІІІ етапу дослідно-експериментальної роботи.







суботу, 4 жовтня 2014 р.

У здоровому тілі - здоровий дух!!!

В дошкільному навчальному закладі №41 «Центр розвитку дитини» 30 вересня пройшов флешмоб «Зростаємо дужими». Інструктор з фізкультури Кушнірюк Любов Михайлівна провела комплекс ранкової гімнастики під музичний супровід. У заході прийняли участь більше 50% вихованців, батьків та педагогів. Заряд веселого та бадьорого настрою залишився протягом дня. Батьки вихованців висловили вдячність за проведений захід. https://drive.google.com/file/d/0B4lAESKBPOl2OWEzWUE1X1BReHc/view?usp=sharing