неділю, 21 вересня 2014 р.

28 вересня 2014 р.- ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ СЕРЦЯ

Всесвітній день серця проводиться за ініціативою Всесвітньої федерації серця за підтримки Всесвітньої Організації Охорони Здоров’я з 2000 року. Ця подія щорічного характеру, яка відзначається в останню неділю вересня. Метою цього міжнародного дня є підвищення обізнаності населення про хвороби серця, правильний спосіб життя для їх попередження і пропаганда профілактичних заходів для зменшення смертності від хвороб серця. Серцево-судинні захворювання є однією з провідних причин смерті у світі. Метою проведення в цей день заходів є необхідність максимального залучення уваги людей до свого здоров’я, формування розуміння того, що на виникнення і перебіг хвороби можна і потрібно активно впливати. Основні фактори ризику розвитку серцево-судинних захворювань - це артеріальні гіпертензії, підвищений рівень загального холестерину крові та його фракцій, надмірна вага, гіподинамії, тютюнопаління і стреси.

Профілактика серцево-судинних захворювань https://drive.google.com/file/d/0B4lAESKBPOl2RnVjeGJPeE5ncnc/edit?usp=sharing


Пропонуємо навчальним закладам області провести акцію серед педагогів і учнів (студлентів) області "Перевір свій тиск". Відповідальні: медичні працівники шкіл, класні керівники та педагоги-організатори. Також можна підготувати стіннівки, листівки про серцево-судинні захворювання, їх причини, наслідки та шляхи профілактики; провести фізкультурно-оздоровчі заходи тощо.


Пропонуємо Вашій увазі  конспект тренінгу "Обери шлях до здорового серця" з досвіду роботи  педагога-організатора, вчителя основ здоров’я Чернівецького НВК «Любисток» Баранник Лілії Василівни.


Немає коментарів:

Дописати коментар