четвер, 25 вересня 2014 р.

Заняття з надання медичної допомоги

Навиками надавати першу допомогу може оволодіти будь-хто, незалежно від професії. А від своєчасно наданої правильної першої медичної допомоги залежить не лише успіх подальшого лікування, а інколи і життя людини. Україна перебуває в стані війни. Вчасно надана медична допомога – це врятоване життя людини.  Упродовж останніх тижнів для жителів нашої країни стало   вкрай необхідним проходження курсів з надання медичної допомоги.  
У рамках роботи курсів підвищення кваліфікації педагогів-організаторів в Інституті післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області було проведено навчальне заняття з надання медичної допомоги «Медичне забезпечення бою», яке провів учитель  предмета «Захист Вітчизни» гімназії №6 управління освіти Чернівецької міської ради Валерій Мазуренко. На занятті курсанти ознайомилися з порядком надання допомоги, правилами поводження з раною, вчилися накладати бинтові пов’язки, виготовляти та користуватися санітарними лямками, ознайомилися з вмістом індивідуальної аптечки та практикували внутрішньом’язове введення знеболюючих тощо.
Головною метою навчання  було опанувати навиками    надання першої медичної допомоги пораненому, самодопомоги та взаємодопомоги безпосередньо при бойовому зіткненні.

Є елементарні речі,  котрі справді рятують життя, хоча є нескладними у виконанні. І якщо такі вміння знадобляться лише раз у житті, цього достатньо, щоб їх опанувати.










Немає коментарів:

Дописати коментар